Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou
40 min.
Ingredience
- 800gramůMořský ďas
 - 750gramůBrambory
 - 40gramůCibulka jarní
 - 250gramůRajčata
 - 150gramůRukola
 - 150gramůVývar zeleninový
 - 150mililitrůOlej olivový
 - 60gramůPetržel - nať
 - 3stroužkyČesnek
 - 1špetkaCukr krupice
 - 150mililitrůOcet vinný
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
42 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
 - 2Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme.
 - 3V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty.
 - 4Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.