Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24823 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
40 g | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Mořský ďas |
150 ml | Ocet vinný |
150 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
150 g | Rukola |
5 g | Sůl |
150 g | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 50,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Mořský ďas, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rukola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Filety z dorády na bramborovém salátu s rukolou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. |
2 | Připravíme ingredince na salát - očistíme jarní cibulky a nakrájíme na krátké špalíky, rajčata rozpůlíme, rukolu nahrubo nasekáme a česnek nakrájíme na drobno. V míse smícháme vlažný zeleninový vývar, ocet, olivový olej, sůl, pepř, cukr a část nakrájeného čsneku. Brambory oloupeme a rozpůlíme. Veškeré ingredience v míse opatrně smícháme. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, osolené filety opečeme z každé strany cca 2 minuty, posypeme nahrubo nasekanout petřelí a česnek. Dopékáme další 2 minuty. |
4 | Bramborový salát rozdělíme na talíře, upravíme filety z dorády a podáváme. |