Mořský vlk pečený s kiwi a citrony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk pečený s kiwi a citrony
Mořský vlk pečený s kiwi a citrony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Citrony |
4 ks | Kiwi |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Mořský vlk |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mořský vlk, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský vlk pečený s kiwi a citrony postup přípravy receptu:
1 | Jedno kiwi a jeden citrón nakrájíme na kolečka. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme šupiny. Vnitřek osolíme, opepříme a vložíme kolečko citrónu a kiwi. Po jedné straně ryby uděláme 3-4 hlubší zářezy, které střídavě vyložíme kolečky kiwi a citrónu, pokrájenými na čtvrtiny. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku, ovocem nahoru, pokapeme olejem a pečeme 30 minut pří 180 °C. |
2 | Oloupeme a nakrájíme zbylá kiwi na kousky a odstraníme většinu semínek. 2-3 minuty povaříme, necháme okapat a rozmixujeme. Kaši vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem, zahustíme maizenou, přidáme šťávu z citrónu, osolíme a při mírné teplotě krátce povaříme. |
3 | Omáčku rozprostřeme na servírovací tác, na ni položíme pečenou rybu a ozdobíme plátky citrónu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.