Recept

Mořský vlk pečený s kiwi a citrony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24826

Ingredience

2 ks Citrony
4 ks Kiwi
20 g Maizena - kukuřičný škrob
1 kg Mořský vlk
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 836kJ
6% Sacharidy 22 g
27% Tuky 20 g
35% Sodík 701 mg
81% Bílkoviny 46 g

Mořský vlk pečený s kiwi a citrony postup přípravy receptu:

1

Jedno kiwi a jeden citrón nakrájíme na kolečka. Rybu očistíme, vykucháme, odstraníme šupiny. Vnitřek osolíme, opepříme a vložíme kolečko citrónu a kiwi. Po jedné straně ryby uděláme 3-4 hlubší zářezy, které střídavě vyložíme kolečky kiwi a citrónu, pokrájenými na čtvrtiny. Rybu vložíme do vymazaného pekáčku, ovocem nahoru, pokapeme olejem a pečeme 30 minut pří 180 °C.

2

Oloupeme a nakrájíme zbylá kiwi na kousky a odstraníme většinu semínek. 2-3 minuty povaříme, necháme okapat a rozmixujeme. Kaši vložíme do kastrůlku s rozehřátým máslem, zahustíme maizenou, přidáme šťávu z citrónu, osolíme a při mírné teplotě krátce povaříme.

3

Omáčku rozprostřeme na servírovací tác, na ni položíme pečenou rybu a ozdobíme plátky citrónu.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept