Dušená locika s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená locika s cibulkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24837 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Locika salátová |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 748,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Locika salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená locika s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Lociky důkladně omyjeme a zbavíme je prvních tvrdých listů. Vložíme do máslem vymazaného pekáče, rozřízneme do půlky křížem a na každou lociku vložíme jednu menší cibuli. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme cukr a petrželku. Pekáč zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a dáme do trouby. Dusíme 15 minut, pekáč odkryjeme a 5 minut dopečeme odkryté. |
2 | Podáváme k pečeným a dušeným masům. |