Dušená locika se šťávou
45 min.

Ingredience
- 50gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 50gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPetržel kudrnka
- 4kusyLocika salátová
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSolamyl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, karotku také na kolečka, slaninu na nudličky, petrželku posekáme, lociky pokrájíme nahrubo.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu a půl minuty restujeme. Přidáme cibuli s karotkou, opět chvilku orestujeme a nyní přidáme lociky a petrželku. Osolíme a opepříme. Chvilku podusíme a celou pánev překlopíme do pekáče. Podlijeme trochou vývaru, pekáč zakryjeme a vložíme do trouby. Vaříme 15 minut, pekáč odkryjeme, zahustíme solamylem a pár minut odkryté povaříme, aby šťáva zhousla.
- 3Podáváme k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.