Etiopské koření Berberé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Etiopské koření Berberé
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24850 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
13 ks | Chilli paprička sušená |
8 ks | Hřebíček |
10 ks | Kardamom |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Koriandr celý |
7 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 ks | Skořice celá |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 120,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Skořice celá, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Etiopské koření Berberé postup přípravy receptu:
1 | V malém hrnci nasucho (bez oleje) opražíme všechny přísady, dokud lehce neztmavnou, ale pozor, ať se nepřipálí. Nemělo by to trvat déle než 1 nebo 2 minuty. (Pokud jsme použili skořici mletou místo skořice celé, prášek pražit nemusíme). Necháme zchladit. |
2 | Dáme všechny přísady i s mletou skořicí do kávového mlýnku a pomeleme je na prášek. |
Poznámka
Pokud chceme koření méně ostré, vytáhneme před pražením semínka chilli papriček.