Jednoduchý recept

Plátky šunky á la vendéenne

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24859

Ingredience

1000 g Brambory
40 ml Hořčice
200 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
200 g Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 257kJ
7% Sacharidy 24 g
25% Tuky 19 g
21% Sodík 425 mg
18% Bílkoviny 10 g

Plátky šunky á la vendéenne postup přípravy receptu:

1

Šunku nakrájíme na 6 plátků a opepříme.

2

Olej rozehřejeme společně s máslem na pánvi a šunku na něm osmažíme, cca 1 minutu z každé strany.

3

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a dáme vařit v osolené vodě.

4

Uvařené brambory rozmixujeme, přidáme mléko a 10g másla. Osolíme dle chuti.

5

Osmaženou šunku podáváme s bramborovou kaší a hořčicí.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept