Recept

Těstoviny s mořskými rybami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 24860

Ingredience

2 kávová lžička Balsamico ocet
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
450 g Mořský jazyk
450 g Mořský ďas
1 ks Mrkev kořen
85 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Fettuccine
300 ml Víno bílé
300 ml Vývar rybí
4 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,112 kcal
Kilojoule 4 651kJ
38% Sacharidy 137 g
151% Tuky 113 g
30% Sodík 606 mg
118% Bílkoviny 66 g

Těstoviny s mořskými rybami postup přípravy receptu:

1

Mouku v misce smícháme se solí, pepřem a dvě lžíce dáme na talíř a obalíme v nich filety z ďasa a jazyka, které jsme zbavili kůže a nakrájeli na větší kousky.

2

V hlubokém rendlíku na másle za občasného míchání smažíme kousky ryb s drobně krájenými šalotkami, utřeným česnekem, mrkví nakrájenou na malé kostičky a drobně pokrájeným pórkem. Po deseti minutách směs zaprášíme zbylou moukou a ještě asi minutu smažíme.

3

Do usmažené směsi vlijeme rybí vývar, ocet, víno, rybí omáčku a za občasného míchání vaříme zhruba čtyřicet minut.

4

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je směs hotová, vlijeme ji na těstoviny, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept