Jednoduchý recept

Pečené lanýže

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 24870
Kategorie: Přílohy

Ingredience

200 g Lanýž
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Sůl
100 ml Víno šumivé (sekt)

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 461kJ
1% Sacharidy 4 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 119 mg
3% Bílkoviny 2 g

Pečené lanýže postup přípravy receptu:

1

Lanýže dobře omyjeme a nakrájíme na silné plátky. Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme plátky lanýžů, zalijeme šampaňským nebo šumivým vínem, osolíme a pekáček zakryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Odkryjeme pekáček, lanýže polijeme šťávou z pekáčku a pečeme odkryté ještě 5 minut.

2

Houby podáváme hlavně k pečené drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept