Recept

Krém ze sušeného ovoce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24872

Ingredience

6 g Citronová kůra
95 g Cukr moučkový
12 g Cukr vanilka
100 g Hrozinky
150 ml Mléko polotučné
75 g Mouka mandlová
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
350 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
16% Sacharidy 56 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 7 mg
36% Bílkoviny 20 g

Krém ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:

1

Tvaroh necháme okapat na cedníku.

2

Smícháme žloutek a 25g cukru, postupně vmícháme mouku tak, abychom předešli vzniku hrudek.

3

Mléko přivedeme k varu, vmícháme vanilkový cukr, po malých částech ho přilijeme do moučné směsi.

4

Umícháme hladký krém, necháme hocela vystydnout, po vystydnutí umístíme nad oheň a přivedeme k varu. Vařící krém odstavíme, necháme opět zcela vystydnout.

5

Tvaroh smícháme s mandlovým práškem, zbytkem cukru, rozinkami a uvařeným krémem, přisypeme strouhanou kůru.

6

Takto připravený dezert nalijeme do mističek a dáme vychladit.

Poznámka

Servírujeme studené.

Komentáře a hodnocení

 
Tomáš Mleziva
Krém ze sušeného ovoce
výborné

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept