Kaštanová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaštanová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24873 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr moučkový |
500 ml | Kaštanový krém |
48 ml | Koňak Armaňak |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 55,7mg |
Draslík | 46,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kaštanový krém, Koňak Armaňak, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaštanová pěna postup přípravy receptu:
1 | Koňak smícháme s kaštanovým krémem. |
2 | Vychlazenou smetanu vyšleháme společně s cukrem do tuhé pěny a opatrně vmícháme do kaštanového krému. |
3 | Hotovu pěnu necháme dobře vychladit. |
4 | Podáváme zdobené strouhanou čokoládou. |