Recept

Listové kapsy s candátem a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24875

Ingredience

vývar z chřestu
500 g Chřest zelený
1 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
máslová omáčka
200 g Candát obecný
1 polévková lžíce Citronová šťáva
220 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
0,5 kávová lžička Sůl
75 ml Víno bílé
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Šalotka
Listové kapsy s candátem a chřestem
200 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 099kJ
9% Sacharidy 33 g
83% Tuky 62 g
16% Sodík 324 mg
24% Bílkoviny 14 g

Listové kapsy s candátem a chřestem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si upečeme kapsy z listového těsta. Na pomoučeném vále

2

si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 5 mm. Rozkrojíme ho na 4 stejné čtverce, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme je rozšlehaným vajíčkem a rádýlkem každý čtverec nakrojíme uprostřed (po upečení se lépe rozkrojí) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 225 °C asi 8 minut dozlatova.

3

Očištěný zelený chřest omyjeme, odřežeme tuhé konce a vaříme maximálně 8 minut v osolené vodě. Pak ho z vody vyjmeme a necháme odkapat. Chřestový vývar odložíme a odměříme 75 ml.

4

Plátek ryby - candáta omyjeme, osolíme a rozdělíme na 4 kousky.

5

V pánvi na rozpuštěném másle candáta s 0,5 dl vývaru podusíme pod pokličkou doměkka, dusíme ho přibližně 10 minut. Pak candáta vyjmeme, přilijeme k výpeku do pánve 75 ml chřestového vývaru, 75 ml bílého vína, drobně pokrájenou cibuli-šalotku a vaříme (bez pokličky) do doby, než se tekutina z poloviny odpaří. Odstavíme z plotny, přimícháme 200 g ledově vychlazeného másla, které jsme pokrájeli na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, promícháme a ještě přidáme zakysanou smetanu a 1 lžíci drobně pokrájené petrželky. Znovu máslovou omáčku promícháme.

6

Na jednu polovinu upečených kapes z listového těsta položíme uvařený chřest s kouskem candáta a polijeme ho přibližně 1 lžíci omáčky.

7

Druhou polovinou kapsy náplň zakryjeme a podáváme jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept