Salát z jablek a sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z jablek a sleďů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 24879 |
Ingredience
70 g | Červená řepa |
1 ks | Citrony |
60 ml | Hořčice |
90 g | Jablka |
50 ml | Ocet Sherry |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Sleď čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 79,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Citrony, Jablka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sleď čerstvý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z jablek a sleďů postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Ihned zalijeme citrónovou šťávou a dáme stranou. |
2 | Řepu oloupeme a taktéž pokrájíme na menší kousky, stejně jako filety ze sledě. |
3 | Z octa, oleje, hořčice, soli a pepře vyrobíme zálivku. |
4 | Všechny suroviny smícháme dohromady a zalijeme připraveným dresinkem. |
5 | Osolíme a opepříme dle chuti a ihned podáváme. |