Recept

Platýz s citrusovými plody

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24882

Ingredience

60 g Mouka pšeničná hladká T 650
96 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
400 g Platýz - filety
150 g Pomeranče
80 g Rajčata
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
5% Sacharidy 17 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 199 mg
38% Bílkoviny 21 g

Platýz s citrusovými plody postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml olivového oleje a necháme dusit doměkka.

2

Citrusy zbavíme slupek a pokrájíme na srpečky, odkapávající šťávu zachytíme do misky. Přidáme k ní mouku, osolíme, opepříme a ve vzniklé směsi obalíme omyté ryby.

3

Zbytek oleje necháme rozehřát na pánvi a osmažíme na něm maso. Během smažení ještě přilijeme trochu šťávy z citrusů.

4

Rybu servírujeme na rajčatové omáčce s oblohou z citrusů.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept