Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 430 minut
Doba přípravy: 430 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24890

Ingredience

490 g Jogurt bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 251kJ
6% Sacharidy 23 g
21% Tuky 16 g
11% Sodík 225 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jogurtový sýr postup přípravy receptu:

1

Jogurtový sýr vznikne filtrováním jogurtu. Na sítko nebo cedník dáme jemnou gázu a nahoru nalijeme jogurt. Pod to dáme misku nebo jinou nádobu, do které bude odkapávat tekutá syrovátka. Přikryjeme a necháme v lednici 6-8 hodin.

2

Když tekutá syrovátka prokape, můžeme jí odstranit - jogurtový sýr je to, co zůstane v sítku.

Poznámka

Aby byl jogurtový sýr hustší, necháme ho cedit delší dobu. Maximálně však 24 hodin.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept