Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 BBB Perníčky 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 24892

Ingredience

1 špetka Hřebíček mletý
80 g Med včelí
330 g Mouka mandlová
112 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Voda pitná
1 špetka Zázvor celý
2 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 43 kcal
Kilojoule 178kJ
1% Sacharidy 2 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 15 mg
1% Bílkoviny 1 g

BBB Perníčky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme plech. Oloupeme si zázvor a nastrouháme ho.

2

Všechny přísady mícháme v míse, dokud těsto nebude dost suché a nebude se lepit. Bude-li potřeba, přidáme více mandlové mouky. Na plechu tvarujeme z těsta kulaté bochánky a přitlačíme je k plechu, aby vznikly kulaté perníčky.

3

Pečeme 10-15 minut nebo dokud okraje nezačnou zlátnout.

Komentáře a hodnocení

 
vera.vojt@seznam.cz
BBB Perníčky
Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevím, co je: mouka mandlová - mleté mandle? 1 špetka čerstvého zázvoru - kolik gramů? Díky

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept