Anglická cibulová paštika s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglická cibulová paštika s jablky
Anglická cibulová paštika s jablky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24895 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
500 g | Cibule |
500 g | Jablka |
250 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 383,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anglická cibulová paštika s jablky postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko. |
3 | Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla. |
4 | Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova. |
5 | Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou. |
Poznámka
Páj (pie) je anglická specialita. Na páj se obvykle vyloží forma těstem, naplní se sladkou nebo pikantní náplní a uzavře se dalším plátem těsta. Používá se zvláštní keramická nebo nižší kovová forma.
Paštiku máme doma všichni rádi