Těstoviny s lososem a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s lososem a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24897 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Kopr čerstvý |
120 g | Krevety tygří - loupané |
350 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Rajčata |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Fettuccine |
125 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 118,3mg |
Draslík | 605,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s lososem a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém silnostěnném rendlíku vaříme ve víně filety lososa s kůží a snítky kopru. Přidáme sůl a pepř. Po 5 minutách vyndáme lososa, stáhneme z něj kůži a rozdělíme na kusy. Do vína s koprem přidáme oloupaná a pokrájená rajčata a šlehačku. Za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
2 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, vložíme do ní rybu i vyloupané uvařené krevety, řádně promícháme a necháme prohřát. Směs vlijeme na připravené těstoviny a ihned podáváme. Zdobíme snítkou kopru. |