Recept

Ovocný valentýnský dort

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24902

Ingredience

40 g Ananas
15 g Cukr moučkový
6 g Cukr vanilka
50 g Hrušky
70 g Kiwi
250 g Listové těsto
15 g Maizena - kukuřičný škrob
90 g Mandarinky
50 ml Marmeláda jablečná
150 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
60 g Pomeranče
2 ks Vejce slepičí
36 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 630kJ
14% Sacharidy 51 g
59% Tuky 44 g
3% Sodík 51 mg
17% Bílkoviny 9 g

Ovocný valentýnský dort postup přípravy receptu:

1

Těsto rozválíme a vyložíme s ním spodek zapékací formy ve tvaru srdce. Formu máme vyloženou pečícím papírem. Okraje těsta lehce zahrneme dovnitř.

2

Pečeme 25 minut při 230°C.

3

Smícháme cukr, maizenu, vanilkový cukr, žloutky a mléko a připravenou směs uvedeme za stálého míchání k varu.

4

Do horké a již z plotny odstavené směsi vmícháme pomerančovou kůru a šťávu. Necháme vychladnout a vmícháme zakysanou smetanu.

5

Hrušky dobře omyjeme, oloupeme a vyjmeme jadřince.

6

Dáme vařit ve vodě s cukrem. Těsně před varem odstavíme.

7

Mandarinky oloupeme ze slupek i jemných blanek.

8

Ananas a kiwi oloupeme a pokrájíme na tenké plátky.

9

Na vychladlý korpus namažeme krém a nandáme připravené ovoce.

10

Marmeládu ohřejeme a naředíme vodou. Vzniklou omáčkou potřeme ovoce i boky dortu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept