Recept

Zaječí galantina s uzeným bůčkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24904

Ingredience

mleté maso
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Vepřová plec
2 ks Česnek
omáčka
3 ks Cibule
6 dl Masový vývar
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
3 dl Víno červené
Zaječí galantina s uzeným bůčkem
100 g Anglická slanina
1 dl Masový vývar
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
125 g Vepřový bok uzený
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 876 kcal
Kilojoule 3 663kJ
4% Sacharidy 13 g
65% Tuky 48 g
90% Sodík 2 g
141% Bílkoviny 79 g

Zaječí galantina s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.

2

Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.

3

Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.

4

Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.

5

Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.

6

Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

7

Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept