Těstoviny s mořským ďasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s mořským ďasem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 24905 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
120 g | Brokolice |
2 stroužek | Česnek |
350 g | Mořský ďas |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
225 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny Fusilli |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 478,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Mořský ďas, Olej stolní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s mořským ďasem postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě asi 2 minuty vaříme brokolici rozebranou na drobné růžičky. Poté brokolici vychladíme ve studené vodě. Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji, asi 5 minut za občasného míchání, smažíme nakrájené filety ďasa, kterého jsme zbavili kůže a utřený česnek. Maso osolíme, opepříme, přilijeme víno se smetanou a vaříme ještě dalších asi 5 minut. Když omáčka zhoustne, vmícháme do ní brokolici. Omáčku udržujeme na teple. |
2 | V mezičase, ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a přisypeme do rendlíku k rybě. Na závěr do směsi vmícháme gorgonzolu, kterou jsme nakrájeli na kousky a ihned podáváme. |