Recept

Jogurtový koláč ze dvou těst

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24907

Ingredience

225 g Cukr moučkový
24 g Cukr vanilka
50 g Hrozinky
250 ml Jogurt bílý
12 g Maizena - kukuřičný škrob
500 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Čaj zelený

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 600 kcal
Kilojoule 2 511kJ
21% Sacharidy 77 g
38% Tuky 29 g
4% Sodík 89 mg
20% Bílkoviny 11 g

Jogurtový koláč ze dvou těst postup přípravy receptu:

1

Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.

2

Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.

3

Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.

4

Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.

5

Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.

6

Pečeme při 220 °C 50 minut.

7

Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept