Jogurtový koláč ze dvou těst - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový koláč ze dvou těst
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24907 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 ml | Čaj zelený |
225 g | Cukr moučkový |
24 g | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
250 ml | Jogurt bílý |
12 g | Maizena - kukuřičný škrob |
130 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 122,1mg |
Draslík | 196,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Jogurt bílý, Ořechy vlašské, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čaj zelený, Cukr vanilka, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový koláč ze dvou těst postup přípravy receptu:
1 | Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky. |
2 | Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat. |
3 | Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat. |
4 | Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky. |
5 | Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě. |
6 | Pečeme při 220 °C 50 minut. |
7 | Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy. |