Zapékaná bruselská kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná bruselská kapusta
Zapékaná bruselská kapusta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24912 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1000 g | Kapusta růžičková |
10 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
20 g | Šunka dušená |
30 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 155,9mg |
---|---|
Cholesterol | 27,2mg |
Draslík | 15,1mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékaná bruselská kapusta postup přípravy receptu:
1 | Kapustu omyjeme a dáme vařit v osolené vodě. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Uvařenou kapustu do ní naskládáme. Posypeme šunkou pokrájenou na proužky. Zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem. |
2 | Zapékáme při 225 °C 15 minut. |