Jednoduchý recept

Opečené brambory na kachním sádle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24914

Ingredience

1300 g Brambory
200 g Kachní sádlo
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 634kJ
11% Sacharidy 40 g
67% Tuky 50 g
74% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Opečené brambory na kachním sádle postup přípravy receptu:

1

Brambory zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu a vaříme 5-7 minut při střední teplotě tak, aby brambory zůstaly pevné. Scedíme a vrátíme do hrnce. Na pekáček vložíme tuk a dáme na 10 minut do předehřáté trouby na 200 °C.

2

Brambroy přiklopíme pokličkou a hrncem prudce potřeseme, povrch brambor se tak naruší a bude křupavější.

3

Z trouby vyjmeme pekáč a brambory opatrně ponoříme do tuku, aby se v něm obaliy.

4

Opékáme v horní části trouby 45-50 minut dozlatova. Brambory v průběhu opékání obrátíme a polijeme tukem.

5

Děrovanou lžící přendáme brambory na nahřáté talíře, osolíme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept