Kambala v páře s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala v páře s chřestem
Kambala v páře s chřestem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 g | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
800 g | Kambala |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
60 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 618,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kambala, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kambala v páře s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Citrusy dobře omyjeme a kůru oloupeme škrabkou na brambory. Několik kousků uschováme na ozdobu. Dužninu drobně pokrájíme a 10 minut podusíme v rozehřátém másle. Poté směs vložíme do sítka okapat a odkapané ovocné máslo necháme vychladnout. Chřest omyjeme a dolní část odřízneme. Vložíme nastojato do hrnce s vařící osolenou vodou a povaříme asi 15 minut. |
2 | Mouku rozmícháme ve 100 ml studené vody a vlijeme do 500 ml vařící vody, osolíme a opepříme. Za stálého míchání necháme vyvařit do požadovaného množství a hustoty. Po malých částech vmícháme vychladlé máslo a smetanu. Omáčku uchováme v teple ve vodní lázni. |
3 | Filety osolíme, opepříme a na každý vložíme plátek citrusové kůry, srolujeme a spíchneme párátkem. Rolky vložíme na pařáček a v páře necháme 10 minut povařit. |
4 | Těsně před podáváním zpěníme omáčku v mixéru. Na talíře rozdělíme okapaný chřest, rybí fil, ze kterého odstraníme párátko a přelijeme napěněnou omáčkou. Dozdobíme citrusovou kůrou. |