Recept

Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24929

Ingredience

listové těsto
450 g Listové těsto
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
mleté maso
1 kávová lžička Citronová kůra
3 polévková lžíce Jalovec
100 g Mandle
2 polévková lžíce Martell cognac
2 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn sušený
250 g Slanina vepřová
600 g Srnčí maso
2 kávová lžička Sůl
300 g Telecí maso přední
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem
200 g Játra kachní

Nutriční hodnoty jedné porce

69% Kalorie 1,369 kcal
Kilojoule 5 727kJ
15% Sacharidy 55 g
115% Tuky 86 g
59% Sodík 1 g
162% Bílkoviny 91 g

Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem postup přípravy receptu:

1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).

2

Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.

3

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky.

4

Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře).

5

Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.

6

Upečenou paštiku necháme vychladit. Nakrájíme na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept