Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24941 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
350 g | Olihně |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 g | Těstoviny Penne |
150 ml | Víno červené |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 203,9mg |
Draslík | 553,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Majoránka, Olihně, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus. |
4 | Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou. |