Recept

Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24941

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Majoránka
6 polévková lžíce Olej olivový
350 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
220 g Těstoviny Penne
150 ml Víno červené
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
15% Sacharidy 56 g
18% Tuky 13 g
24% Sodík 479 mg
41% Bílkoviny 23 g

Těstoviny s olihní v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

2

V hlubokém rendlíku na oleji při nízké teplotě smažíme cibuli pokrájenou na kolečka, až cibule změkne. Zhruba po pěti minutách přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou oliheň, kuřecí vývar a vaříme asi tři minuty. Poté přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, rajský protlak, víno, majoránku, bobkový list, osolíme a opepříme. Směs vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

3

V mezičase ve větším hrnci zhruba tři minuty vaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme a vmícháme do omáčky. Vaříme, až jsou těstoviny na zkus.

4

Před podáváním vyjmeme bobkový list a omáčku zdobíme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept