Jednoduchý recept

Krém z fazolových lusků se šalvějí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24949

Ingredience

80 g Cibule
500 g Fazolové lusky zelené
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Pórek
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1500 ml Voda pitná
6 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 728kJ
4% Sacharidy 16 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 106 mg
10% Bílkoviny 6 g

Krém z fazolových lusků se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat.

2

Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky.

3

Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky.

4

Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut.

5

Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky.

6

Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut.

7

Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept