Nádivka do krůty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka do krůty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 24951 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
4 ks | Cibule |
20 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
20 g | Sádlo škvařené |
10 g | Šalvěj čerstvá |
80 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 774,0mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 605,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Šalvěj čerstvá, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nádivka do krůty postup přípravy receptu:
1 | Vybereme čtyři velké cibule a pečeme je se slupkou nasucho v troubě asi 20 minut. Potom cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme posekanou cibuli, přidáme posekanou šalvěj a krátce podusíme. Pánev odstavíme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme na pánev. Vše spolu dobře promícháme a do nádivky ještě zapracujeme trochu sádla. Vložíme do lednice uležet. |
3 | Použijeme jako nádivku do drůbeže. |