Sýrové brambory se smetanou
35 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 800gramůSýr Parmezán
 - 40gramůPetržel - nať
 - 2kusyVaječný bílek slepičí
 - 200gramůZakysaná smetana
 - 5gramůPepř cayenský
 - 2litryVoda pitná
 - 100mililitrůOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1252 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
87 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory zalijeme vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut.
 - 2Scedíme a osušíme na papírových utěrkách.
 - 3V míse smícháme smetanu se sýrem. Vmícháme cayenský pepř, osolíme a opepříme dle chuti.
 - 4Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do sýrové směsi. Přidáme brambory a promícháme je, aby byly směsí důkladně obalené.
 - 5V hluboké pánvi rozehřejeme olej na cca 190 °C. Další 4 minuty smažíme dozlatova.
 - 6Brambory přendáme na nahřátou mísu, posypeme petrželkou a sýrem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.