Sýrové brambory se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové brambory se smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24967 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
900 g | Brambory |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
800 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrové brambory se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory zalijeme vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. |
2 | Scedíme a osušíme na papírových utěrkách. |
3 | V míse smícháme smetanu se sýrem. Vmícháme cayenský pepř, osolíme a opepříme dle chuti. |
4 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do sýrové směsi. Přidáme brambory a promícháme je, aby byly směsí důkladně obalené. |
5 | V hluboké pánvi rozehřejeme olej na cca 190 °C. Další 4 minuty smažíme dozlatova. |
6 | Brambory přendáme na nahřátou mísu, posypeme petrželkou a sýrem a podáváme. |