Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24974

Ingredience

1 kg Mušle srdcovky
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Spaghettini
175 ml Voda pitná
175 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 590kJ
21% Sacharidy 76 g
15% Tuky 11 g
5% Sodík 106 mg
81% Bílkoviny 46 g

Těstoviny se srdcovkami postup přípravy receptu:

1

Živé srdcovky nejprve přebereme. Nepoužijeme ty, které se při poklepu nezavřou, a ty, které mají lasturu poškozenou. Poté je za občasného potřesení vaříme ve velkém hrnci zhruba pět minut ve vodě s vínem. Uvařené srdcovky vybereme z hrnce, nepoužijeme ty, které se neotevřely, a zchladíme je vodou a vyloupeme. Víno s vodou, v níž se mušle vařily, přecedíme přes gázu do rendlíku a vařením zredukujeme na polovinu. Poté dáme stranou.

2

Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.

3

V hlubokém rendlíku na oleji mírně orestujeme drobně posekaný česnek, poté přidáme nakrájenou petrželku a vývar z mušlí a dále pomalu vaříme. Do rendlíku vsypeme uvařené těstoviny, srdcovky a dochutíme solí a pepřem. Směs za stálého míchání vaříme zhruba čtyři minuty. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept