Těstoviny se srdcovkami

55 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
445 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Živé srdcovky nejprve přebereme. Nepoužijeme ty, které se při poklepu nezavřou, a ty, které mají lasturu poškozenou. Poté je za občasného potřesení vaříme ve velkém hrnci zhruba pět minut ve vodě s vínem. Uvařené srdcovky vybereme z hrnce, nepoužijeme ty, které se neotevřely, a zchladíme je vodou a vyloupeme. Víno s vodou, v níž se mušle vařily, přecedíme přes gázu do rendlíku a vařením zredukujeme na polovinu. Poté dáme stranou.
  • 2
    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a necháme na teple.
  • 3
    V hlubokém rendlíku na oleji mírně orestujeme drobně posekaný česnek, poté přidáme nakrájenou petrželku a vývar z mušlí a dále pomalu vaříme. Do rendlíku vsypeme uvařené těstoviny, srdcovky a dochutíme solí a pepřem. Směs za stálého míchání vaříme zhruba čtyři minuty. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.