Okouník s mandlemi a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okouník s mandlemi a chřestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24975 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
800 g | Chřest zelený |
10 g | Hořčice |
50 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Med včelí |
600 g | Okouník mořský |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 601,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 226,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Mandle, Med včelí, Okouník mořský, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okouník s mandlemi a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Dobře promícháme strouhanku, med, mleté mandle a změklé máslo. Filety okořeníme solí a pepřem a namažeme vzniklou pastou. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v předehřáté troubě pečeme dokřupava při 225 °C asi 5-7 minut. |
2 | Z chřestu odkrojíme konce, můžeme oloupat dolní třetinu pazochů, silné pazochy podélně rozpůlíme a na 4 lžících horkého olivového oleje opékáme 6-8 minut, poté okořeníme solí a pepřem. Oloupaná rajčata rozčtvrtíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme nadrobno. Smícháme ocet s hořčici, solí, pepřem a medem (dle chuti), vmícháme 6 lžic olivového oleje a pak přidáme rajčata. Chřest rozdělíme na talíře, na něj položíme porce ryby a přelijeme zálivkou. |