Filety z okouníka a žampióny

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
518 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.