Recept

Filety z okouníka a žampióny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 24987

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
800 g Okouník mořský
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
400 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 518 kcal
Kilojoule 2 168kJ
8% Sacharidy 29 g
32% Tuky 24 g
54% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Filety z okouníka a žampióny postup přípravy receptu:

1

Filety pokapeme po obou stranách citrónovou šťávou a osolíme. V hlubokém talíři rozšleháme vejce, do druhého talíře nasypeme hladkou mouku. V pánvi rozehřejeme máslo, filety obalíme v mouce, potom ve vajíčku a na másle je po obou stranách opečeme dozlatova. Žampiony slijeme, nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata bez semínek, osolíme, opepříme a promícháme. Filety vyjmeme z pánve a udržujeme v teple, do pánve přisypeme žampiony s rajčaty, ochutíme sladkou paprikou, přilijeme smetanu a necháme krátce provařit. Případně ještě dochutíme, opečené filety rozdělíme na talíře, navršíme na ně a kolem nich směs z pánve a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept