Recept

Vařené slávky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24997

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
4 ks Jalovec
2 ks Mrkev kořen
2 kg Mušle slávky
8 ks Pepř černý celý
0,5 ks Petržel - nať
0,5 ks Pórek
1 špetka Sůl
0,5 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 768kJ
29% Sacharidy 106 g
250% Tuky 188 g
78% Sodík 2 g
131% Bílkoviny 74 g

Vařené slávky na víně postup přípravy receptu:

1

Slávky důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a několikrát propláchneme. Pootevřené škeble vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme nahrubo. Petrželku opláchneme.

2

Nakonec vše spolu s rozmačkaným jalovcem, celým pepřem, bobkovými listy, solí a bílým vínem dáme do kastrolu. Přidáme slávky a zalijeme vodou.

3

Vaříme tak dlouho, dokud se škeble neotevřou. Zavřené škeble vyhodíme. Kastrol stáhneme ze sporáku a necháme ještě 5 minut ve vývaru. Slávky rozdělíme na porce do hlubokých talířů, zalijeme vývarem a podáváme. Podáváme s černým chlebem s máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept