Vařené slávky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené slávky na víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24997 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
2 ks | Mrkev kořen |
2 kg | Mušle slávky |
8 ks | Pepř černý celý |
0,5 ks | Petržel - nať |
0,5 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 52g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,7mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Mušle slávky, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vařené slávky na víně postup přípravy receptu:
1 | Slávky důkladně omyjeme kartáčkem pod tekoucí vodou a několikrát propláchneme. Pootevřené škeble vyhodíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer oloupeme, omyjeme a také nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme nahrubo. Petrželku opláchneme. |
2 | Nakonec vše spolu s rozmačkaným jalovcem, celým pepřem, bobkovými listy, solí a bílým vínem dáme do kastrolu. Přidáme slávky a zalijeme vodou. |
3 | Vaříme tak dlouho, dokud se škeble neotevřou. Zavřené škeble vyhodíme. Kastrol stáhneme ze sporáku a necháme ještě 5 minut ve vývaru. Slávky rozdělíme na porce do hlubokých talířů, zalijeme vývarem a podáváme. Podáváme s černým chlebem s máslem. |