Parmice na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na zelenině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24998 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
150 g | Cuketa |
30 ml | Olej olivový |
60 g | Paprika červená |
60 g | Paprika zelená |
600 g | Parmice |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 844,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Paprika červená, Paprika zelená, Parmice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Parmice na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozehřejeme na 180 °C. Z paprik, cuket i rajčat vybereme semínka a vše nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek drobně nasekáme. V pánvi rozehřejeme olej a všechnu zeleninu s nasekanými bylinkami opékáme 10-12 minut. Osolíme a opepříme. |
2 | Filety ochutíme a v troubě je přibližně 10 minut pečeme. Poté je položíme na talíře a doplníme zeleninou. |