Svíčková po stroganovsku (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková po stroganovsku (minutka)
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
50 g | Citrony |
1000 g | Hovězí svíčková |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 380,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí svíčková, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Svíčková po stroganovsku (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na hrubé nudličky, osolíme a opepříme. |
2 | Maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a na drobno nasekanou cibuli a krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku, maso za stálého míchání osmahneme a mírně podlijeme vodou. |
3 | Potom přidáme rajčatový protlak, smetanu, citronovou šťávu a máslo. Pečlivě promícháme. |
4 | Nakonec směs osolíme, krátce podusíme a ihned podáváme. |