Jednoduchý recept

Espresso granita

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Espresso granita 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 25009

Ingredience

100 g Cukr krupice
300 ml Káva Espresso
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
7% Sacharidy 25 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 14 mg
0% Bílkoviny 0 g

Espresso granita postup přípravy receptu:

1

Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky.

2

V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme příkon tepla a povaříme 5 minut na sirup.

3

Sirup vlijeme do mělké mrazuvzdorné misky, vmícháme vanilkovou tresť, vychlazenou kávu a necháme vychladnout.

4

Potom misku vložíme do mrazáku a obsah každých 30 minut promícháme.

5

Celkem mrazíme 4 hodiny a necháme v mrazáku až do podávání.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Espresso granita
Kávovou granitu v létě dělávám, je to fajn osvěžení. Jen nedávám vanilkovou tresť a dávám méně cukru. Ale to už je na chuti každého. Nevím, co znamená v postupu mraznička na nízký stupeň, já ji mám nastavenou na -18°C. Pokud mrznoucí směs promíchaváme a krystaly ledu rozbijeme, tak pak ve stejné podobě už granita zůstane. Takže se může udělat na několik dní dopředu. Velmi doporučuji vyzkoušet.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept