Jednoduchý recept

Závitky z platýze se šafránovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25012

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
20 ml Citronová šťáva
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř bílý
800 g Platýz - filety
20 g Sezam - semena
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
100 ml Vývar rybí
5 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
2% Sacharidy 6 g
39% Tuky 29 g
37% Sodík 745 mg
74% Bílkoviny 41 g

Závitky z platýze se šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rybí filety očistíme, položíme je stranou, na níž byla kůže, nahoru, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Na každý filet rozložíme 1 lžičku čerstvých, nadrobno nasekaných bylinek a zavineme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, případně olej napůl s máslem, přidáme šafrán a sezamová semínka, na pánev položíme závitky stranou s ukončením rolky směrem dolů, opečeme dozlatova postupně ze všech stran, k čemuž nám bude stačit 6-8 minut. Podlijeme rybím vývarem a smetanou, omáčku dle vlastního přání zredukujeme, vmícháme po kouscích máslo a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept