Špagety s krevetami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s krevetami a zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25015 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
220 g | Cuketa |
120 g | Hrášek |
4 ks | Krevety tygří |
350 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
220 g | Těstoviny Spaghettini |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 455,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 148,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Cuketa, Hrášek, Květák, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Spaghettini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Špagety s krevetami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar. |
2 | V silnostěnném hrnci v osolené vodě uvaříme na zkus špagety, které jsme nalámali na patnácticentimetrové kousky. Poté těstoviny přecedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich olivový olej a necháme je pod poklicí na teple. |
3 | Vývar spolu s citronovou šťávou dáme vařit. Když začne voda vřít, vložíme do ní květák rozebraný na malé růžičky a mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky. Když je zelenina měkká, vyndáme ji na mísu a dáme stranou. V témže vývaru povaříme hrášek, po dvou minutách ho vyndáme a přidáme ke květáku. Vývar můžeme nechat k jinému využití. |
4 | V hlubší pánvi na polovině másla restujeme cibuli s cuketou, které jsme pokrájeli na plátky. Po třech minutách přidáme pokrájený česnek a rozmrzlé krevety a smažíme ještě další tři minuty. Na závěr přidáme zeleninu, zbylé máslo, ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli zahříváme. |
5 | Špagety přesypeme do mísy, přidáme zeleninu s masem, vmícháme posekanou petrželku a posypeme nastrouhaným parmezánem, paprikou a zdobíme nevyloupanými krevetami. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo. |