Jednoduchý recept

Dušená hovězí plec

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 25017

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory vařené
40 g Celer bulvový
60 g Cibule
600 g Hovězí plec
1 l Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 461 kcal
Kilojoule 1 929kJ
7% Sacharidy 26 g
24% Tuky 18 g
60% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Dušená hovězí plec postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče.

2

Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem.

3

Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept