Recept

Závitek z platýze na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 25021

Ingredience

60 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
20 g Kopr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř bílý
700 g Platýz - filety
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
500 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 885kJ
4% Sacharidy 13 g
28% Tuky 21 g
34% Sodík 679 mg
84% Bílkoviny 47 g

Závitek z platýze na smetaně postup přípravy receptu:

1

Filety očistíme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou, zavineme je stranou, na níž byla kůže, směrem dovnitř a spíchneme párátkem. V hrnci zahřejeme vodu, víno, na plátky nakrájenou cibuli, uvedeme do varu a necháme asi 15 minut vařit. V tomto vývaru necháme závitky táhnout asi 8 minut. Pak je sběračkou opatrně vyjmeme a necháme v přikryté misce v teple. Vývar procedíme. V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme za stálého míchání moukou a podlijeme připraveným rybím vývarem. Za častého míchání necháme 10 minut pomalu vařit. Hustotu omáčky můžeme upravit přidáním vody, případně vína. Ochutíme solí a bílým pepřem. V misce rozšleháme žloutek a 6 lžic smetany, omáčku odstavíme a vmícháme smetanu se žloutkem. V omáčce prohřejeme krevety a závitky z platýze, avšak již nevaříme! Ke konci do omáčky vmícháme nadrobno nasekaný kopr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept