Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 25026

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1000 g Pstruh
500 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
350 ml Víno bílé
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 113kJ
5% Sacharidy 17 g
56% Tuky 42 g
31% Sodík 625 mg
102% Bílkoviny 57 g

Pstruh na ryzlinku postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 210 °C. Šalotky nadrobno nakrájíme a zesklovatíme na 20 g másla. Poté jimi vyložíme pekáč. Očištěné a osušené ryby položíme do pekáčku, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. V troubě pečeme 25 minut. Z upečených ryb opatrně odstraníme kůží a položíme je na předehřátý podnos.

2

Šťávu propasírujeme přes síto a vlijeme do kastrůlku. Při vysoké teplotě prudce redukujeme, poté přilijeme smetanu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme po kouscích máslo a omáčku dobře vymícháme a přelijeme přes ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept