Jednoduchý recept

Jahodové suflé

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2503

Ingredience

1 ks Citrony
150 g Cukr krupice
300 g Jahody zahradní
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
13% Sacharidy 46 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 162 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jahodové suflé postup přípravy receptu:

1

Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis.

4

Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut.

5

Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme.

Poznámka

Toto suflé můžeme připravit i z jiného ovoce, např.malin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept