Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25032 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
350 g | Krevety tygří - loupané |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Paprika oranžová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny Spaghettini |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 144,3mg |
Draslík | 67,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s krevetami ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hlubším rendlíku na oleji a másle restujeme drobně pokrájený česnek a papriku. Až česnek zrůžoví, přidáme víno a rajčatový protlak. Za občasného míchání vaříme 10 minut. |
2 | Do omáčky přidáme vyloupané krevety a vaříme, dokud krevety nezrůžoví. Poté stáhneme plamen a do omáčky zašleháme smetanu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr ji ochutíme pepřem a solí. |
3 | V mezičase uvaříme v osolené vodě špagety na skus. Přecedíme je a přesypeme na mísu. Na těstoviny vlijeme omáčku, ozdobíme posekanou petrželkou, řádně promícháme a ihned podáváme. |