Těstoviny s krevetami a artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s krevetami a artyčoky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 25034 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Artyčoky |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
7 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 164g |
---|---|
Cholesterol | 3g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 114g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 130,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Citronová šťáva, Máta, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstoviny s krevetami a artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme artyčoky. Do větší mísy nalijeme studenou vodu a zamícháme do ní citronovou šťávu. Artyčoky zbavíme stonku a tuhých listů. Poté ho rozkrojíme, odstraníme střed a artyčoky nakrájíme na 0,5 cm plátky. Ihned je vkládáme do vody, aby nezměnily barvu. |
2 | V hlubší silnostěnné pánvi na 5 lžících oleje na mírném plameni restujeme osušené artyčoky spolu s drobně pokrájeným česnekem, šalotkami, nasekanou mátou a petrželovou natí. Za stálého míchání smažíme do změknutí, tedy zhruba 10 minut. |
3 | V mezičase v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a necháme na teple. |
4 | V rendlíku na másle restujeme rozpůlené krevety, dokud nezmění barvu. Poté je dochutíme solí a pepřem. |
5 | Těstoviny vsypeme na mísu, vmícháme zbylý olej, těstoviny poklademe krevetami, směsí s artyčoky, řádně promícháme a ihned podáváme. |