Jednoduchý recept

Játrová rýže

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 2505

Ingredience

3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
100 g Játra vepřová
1 špetka Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 76 kcal
Kilojoule 317kJ
1% Sacharidy 2 g
5% Tuky 4 g
6% Sodík 129 mg
13% Bílkoviny 8 g

Játrová rýže postup přípravy receptu:

1

Vejce utřeme se sádlem a trochou strouhané housky. Mírně opepříme, přidáme špetku majoránky, česnek utřený se solí. Poté přidáme jemně namletá játra a přibližně 3 lžíce strouhané housky zvlhčené mastným vývarem.

2

Směs řádně rozmícháme a necháme chvíli odstát, musí zůstat řidší.

3

Směs stěrkou budeme protlačovat přes speciální síto nebo přes obrácené struhadlo.

Poznámka

Knedlíčky vaříme 5 minut v polévce před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept