Slezina na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slezina na víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 25052 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 dl | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
6 g | Sůl |
1 ks | Telecí slezina |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 176,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 279,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Telecí slezina, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slezina na víně postup přípravy receptu:
1 | Slezinu opláchneme, odstraníme blánu, která ji pokrývá a nakrájíme ji na slabé plátky. Plátky sleziny smažíme v hrnci 5-6 minut na rozpáleném oleji. |
2 | Mezitím si připravíme zeleninu. Oloupeme cibuli a česnek, rozmixujeme rajče. K plátkům sleziny nalijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, rozmixovaná rajčata, bobkový list, sůl, pepř a necháme vše 30 minut vařit na mírném ohni, dokud slezina není měkká. Podle potřeby při vaření podléváme vodou, ale v závěru musí být voda vyvařená a zbyde jen šťáva. Ihned podáváme s vhodnou přílohou. |