Recept

Grilované brambory s limetovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25088

Ingredience

450 g Brambory
50 ml Limetková šťáva
150 g Majonéza
80 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
50 g Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 082kJ
6% Sacharidy 21 g
62% Tuky 46 g
58% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 4 g

Grilované brambory s limetovou majonézou postup přípravy receptu:

1

Brambrory vydrhneme kartáčkem a nakrájímena plátky silné cca 1 cm. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vříme 5-7 minut, plátky musí zůstat pevné. Brambory vyjmeme a necháme okapat. Grilovací pánev vyložíme alobalem a rozložíme na ni plátky brambor.

2

Brambory potřeme máslem a posypeme tymiánem. Osolíme, opepříme a pečeme 10 minut pod grilem předehřátým na střední teplotu. Plátky během grilování obracíme.

3

V misce smícháme majonézu, limetovou šťávu a kůru, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.

4

Horké brambory poprášíme paprikou a přendáme je na nahřátou mísu. Podáváme s miskou limetové majonézy jako dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept