Grilované brambory s limetovou majonézou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
46 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
466 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambrory vydrhneme kartáčkem a nakrájímena plátky silné cca 1 cm. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vříme 5-7 minut, plátky musí zůstat pevné. Brambory vyjmeme a necháme okapat. Grilovací pánev vyložíme alobalem a rozložíme na ni plátky brambor.
  • 2
    Brambory potřeme máslem a posypeme tymiánem. Osolíme, opepříme a pečeme 10 minut pod grilem předehřátým na střední teplotu. Plátky během grilování obracíme.
  • 3
    V misce smícháme majonézu, limetovou šťávu a kůru, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.
  • 4
    Horké brambory poprášíme paprikou a přendáme je na nahřátou mísu. Podáváme s miskou limetové majonézy jako dipem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.