Recept

Zapečená treska na žampiónech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25091

Ingredience

150 g Cibule
60 ml Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
150 g Máslo čerstvé
10 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
40 g Strouhanka
5 g Sůl
800 g Treska aljašská
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 256kJ
5% Sacharidy 18 g
44% Tuky 33 g
35% Sodík 705 mg
74% Bílkoviny 42 g

Zapečená treska na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme 10 minut odležet. Mezitím na pánvi zahřejeme 30 g másla, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájené cibule, pak přidáme na silnější plátky nakrájené žampiony a dalších 5 minut dusíme. Okořeníme solí a pepřem, přidáme petržel, kopr a pažitku, promícháme a odstavíme. Zapékací formu vymažeme 70 g másla, do formy nalijeme polovinu zeleninové směsi, na kterou položíme rybí filety a navrstvíme druhou polovinu zeleninové směsi. Vše opatrně zalijeme pivem, posypeme strouhankou a navrch poklademe vločkami z 50 g másla. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25-30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept